Sport

In onze sportafdeling is het de bedoeling om studie en sport volwaardig te combineren. Sport motiveert om te studeren. Leerlingen die een sportieve carrière willen uitbouwen, kunnen tegelijkertijd een diploma behalen.

Onze sportafdeling bestaat uit:

  • algemene sport
  • basketbal
  • dans
  • gymnastiek
  • tennis
  • voetbal
  • wielrennen

Overtuig uzelf en vergelijk de lessentabellen van de verschillende studiejaren. U kan deze terugvinden in onze brochures.

Wenst u meer informatie, contacteer dan vrijblijvend de school. Voor specifieke sportgerelateerde vragen verwijzen we u graag naar de contactformulieren van de sportafdelingen.

Algemene sport

In deze lessen worden meerdere sporten aangeboden, zoals:

  • terugslagsporten (badminton, tennis, squash, tafeltennis)
  • atletiek (hoogspringen, verspringen, kogelstoten, speerwerpen)
  • gymnastiek
  • balsporten (handbal, volleybal, basketbal, voetbal)
  • zelfverdediging
  • zwemmen

Doelstellingen:

  • Aandacht voor het fysieke aspect, maar ook het mentale en technische karakter van de verschillende sporten.
  • De leerlingen moeten zich bewust zijn van de principes van algemene lichaamsverzorging, lichaamshygiëne en aangepaste kledij.

Basketbal

In de topsporthal te Melsele worden de spelers naar een hoger niveau gebracht met accent op individuele techniek, fundamentals, tactisch inzicht, looptechniek, spelvormen, wedstrijdsituaties en evaluatietechnieken.

Doelstellingen:

Spelers individueel naar een hoger niveau brengen zonder in het vaarwater van de clubs te komen. Hierdoor kunnen we de spelers individueel vooral op technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak de kans geven om overdag te trainen. ’s Avonds traint de speler dan gewoon mee bij zijn eigen club.

Palmares:

  • WK China 2011
  • WK Cyprus 2013
  • Belgisch kampioen 2013
  • WK China 2014 (3 on 3)
  • WK Tallinn 2016 (3 on 3)

Dans

In onze eigen danszalen werken de leerlingen wekelijks aan hun techniek, lenigheid, expressie en timing. Verschillende genres zoals jazzdans, hip hop en funk worden aangeleerd.

Doelstellingen:

In de eerste graad krijgen de leerlingen twee blokken van 2 lesuren. In het ene blok krijgen ze een inleiding in de klassieke techniek en jazzdans. In het andere blok wordt meer de nadruk gelegd op funk, hip hop en hedendaagse stijlen.
Vanaf de tweede graad krijgen de leerlingen Sport een uitbreiding van 2 lesuren waar een volwaardige klassieke les aan bod komt samen met dansexpressie. In de derde graad worden deze extra uren gebruikt om te werken rond laban en choreografie.
Op het einde van het zesde jaar wordt van de leerlingen verwacht een eigen choreografie te laten zien tijdens een voorstelling die ze zelf in elkaar steken.

Gymnastiek

www w < < < < <w

Tennis

In tennisclub Beckhand te Beveren gaan onze leerlingen wekelijks 4 of 6 lesuren trainen. Er wordt gewerkt aan hun individuele tennisontwikkeling, techniek, tactisch inzicht, mentale en fysieke weerbaarheid.

Voetbal

Alle voetbaltrainingen gaan door op de kunstgrasvelden van Waasland Beveren en Bosdam Beveren, op wandelafstand van de school.

Doelstellingen:

Individuele voetbalontwikkeling op technisch, tactisch en mentaal vlak, o.a. door een onderverdeling in verscheidene niveaugroepen.
Het weekprogramma bestaat uit individuele training, blessurepreventie, tactische training, loopcoördinatie, wedstrijdvormen, afwerkvormen en evaluatievormen.
In de derde graad werken we aan tekorten via een individueel krachtprogramma.

Palmares:

  • WK Chili 2007
  • WK Turkije 2009
  • WK Turkije Futsal 2012
  • WK Frankrijk 2013
  • WK Italië Futsal 2014
  • Vlaams kampioen Futsal 2015 (meisjes en jongens)
  • EK Frankrijk 2016 Eurofoot
  • WK Kroatië Futsal 2016 (meisjes en jongens)
  • WK Israël Futsal 2017 (meisjes en jongens)
  • WK Servië 2019 (jongens)
  • 4 keer Belgisch kampioen: 2007, 2009, 2013 en 2018
  • 1 keer Belgisch kampioen Futsal 2016 (meisjes)

Wielrennen

Onze wielrenners trainen op de verschillende disciplines. Ze oefenen op de weg, op de wielerpiste en het cyclo-cross parcours. Er wordt gewerkt aan hun conditie, blessurepreventie, fietspositie en techniek.